Οι έξι ευεργετικές ιδιότητες της μουσικής για τον άνθρωπο

Ευεργετικά αποτελέσματα για τον ανθρώπινο οργανισμό φαίνεται ότι διαθέτει η μουσική.Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο του περιοδικού TIME, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους η μουσική επιδρά θετικά στην καθημερινότητα μας, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής μας.

1 Η μουσική χαλαρώνει
Το καλύτερο είδος για χαλάρωση είναι η κλασική μουσική. Οπως αναφέρει ο Ρίτσαρντ Γουάιζμαν στο βιβλίο του «59 δευτερόλεπτα: Αλλάξτε τη ζωή σας σε λιγότερο από ένα λεπτό»: «Μελέτες της πίεσης του αίματος αποκάλυψαν ότι ακούγοντας Pachelbel και Vivaldi το άτομο χαλάρωνε πολύ πιο γρήγορα»

2 Η δυναμική μουσική βελτιώνει την απόδοση
Οπως αναφέρει ο Σάιμον Λάχαμ, ψυχολόγος από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, κατά τη διάρκεια σχετικού πειράματος, όταν οι εθελοντές άκουγαν δυναμική μουσική απέδιδαν καλύτερα σε βιντεοπαιχνίδια.

3 Η μουσική μειώνει τον πόνο
Μπορεί να ακούγεται πολύ θεωρητικό, όμως οι ερευνητές στη μελέτη «Ψυχολογία της Αισθητικής, της δημιουργικότητας και της τέχνης» παρατηρούν ότι «η αγαπημένη μουσική ενός ατόμου αυξάνει σημαντικά την ανοχή και τον έλεγχο ενός επώδυνου ερεθίσματος, μειώνοντας ταυτόχρονα το άγχος πολύ περισσότερο απ' ότι η οπτική απόσπαση της προσοχής σε συνθήκες σιωπής»

4 Η μουσική σώζει ζωές
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το κατάλληλο τραγούδι, δίνει το σωστό ρυθμό για καρδιοαναπνευστική ανάνηψη. Ο Δρ Τζον Χάφνερ του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, ζήτησε από 15 γιατρούς και φοιτητές ιατρικής να κάνουν 100 καρδιοαναπνευστικές ανανήψεις σε ειδικές κούκλες, ακούγοντας το κλασικό κομμάτι των Bee Gees «Stayin 'Alive». Στα αποτελέσματα της μελέτης πέτυχαν ένα ποσοστό 109,1, ενώ 5 εβδομάδες αργότερα, επανέλαβαν την άσκηση, τραγουδώντας οι ίδιοι το τραγούδι ως «μουσική ενίσχυση της μνήμης και το ποσοστό τους αυξήθηκε στο 113,2.

5 Η μουσική μας κάνει πιο έξυπνους
Πρόσφατη έρευνα που έγινε σε φοιτητές, οδήγησε στο συμπέρασμα, ότι η μουσική βοηθάει σημαντικά τον εγκέφαλο: Στα πλαίσια της έρευνας, οι φοιτητές άκουγαν επί 15 λεπτά μάθημα μετά μουσικής και στη συνέχεια έκαναν ένα τεστ πολλαπλής επιλογής με βάση την ύλη του 15λεπτου μαθήματος. Τα αποτελέσματα: οι μαθητές που άκουσαν τη μουσικά ενισχυμένη διάλεξη σημείωσαν σημαντικά υψηλότερα σκορ στο κουίζ από εκείνους που άκουσαν την διάλεξη χωρίς μουσική.

6 Η μουσική μας κάνει καλύτερους ανθρώπους
Οπως αναφέρει πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, σε ένα πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους που επικεντρώθηκε στην μουσική δημιουργία, παιδιά ηλικίας 8 – 11 έγιναν σημαντικά πιο συμπονετικά. Το εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι τα παιδιά που κάνουν μαζί μουσική δεν διασκεδάζουν μόνο, αλλά αυξάνουν σημαντικά και τη συναισθηματική τους νοημοσύνη.

[Πηγή]

Follow us - Ακολουθήστε μας

Εικονικές περιηγήσεις 360°

Our video channels - Τα κανάλια μας

Πρόσφατα σχόλια

Γιώτα σχολίασε στο άρθρο Συνεδρίαση της 21ης Ιανουαρίου 2016
Γνωρίζει κάποιος να μου πει αν ο κ. Φρά...
Θετική η απόφαση της κ. Δημητριάδου να ...
Και τότε μας έδιναν δάνεια για να αγορ...
δεν καταλαβαίνω σχολίασε στο άρθρο Συνεδρίαση της 20ης Φεβρουαρίου 2013
Ο πρόεδρος αναφέρει πως πιλοτικά έβαλ...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Tο kilkisorama.gr χρησιμοποιεί cookies και από την Google

Μάθετε Περισσότερα

Το κατάλαβα