Κλείσιμο της Ειδομένης βλέπει ο Μουζάλας

Την εκτίμηση ότι η δίοδος της Ειδομένης δεν θα ανοίξει ξανά, φέρεται να έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, στην συνάντησή του με δημάρχους και περιφερειάρχες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διοχετευτηκαν στον Τύπο το απόγευμα της Τετάρτης, ο Γιάννης Μουζάλας είπε στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες πως η Ειδομένη δεν θα ανοίξει ξανά για τους πρόσφυγες.

«Όσο το σύνορο αυτό είναι κλειστό και μέχρι να λειτουργήσει ο μηχανισμός μετεγκατάστασης της Ευρώπης και  η μετεγκατάσταση απευθείας από την Τουρκία, που είναι οι αποφάσεις της Ευρώπης, για κάποιο χρονικό διάστημα αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν στη χώρα μας», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής,εξηγώντας πως η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε κρίση η οποία θα διαρκέσει από 2 ως 3 χρόνια. Παράλληλα σημείωσε πως σε δεύτερο χρόνο θα γίνει διαχωρισμός των προσφύγων από τους οικονομικούς μετανάστες, καθώς η Ελλάδα από χώρα τράνζιτ θα μετατραπεί σε χώρα εγκατάστασης.

Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης με την σειρά τους, ζήτησαν από τον κ. Μουζάλα να υπάρξει εθνικός σχεδιασμός ώστε να γίνει σωστή διαχείριση των προσφύγων και των μεταναστών που θα παραμείνουν στην χώρα.

Τέλος, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει της Συνόδου της ερχόμενης Δευτέρας, ασκεί πιέσεις στην Τουρκία ώστε να περιοριστούν οι προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα, με ευρωπαίους αξιωματούχους να διαρρέουν πως ζητείται να μπει πλαφόν 1.000 πρόσφυγων την ημέρα.

Πηγή

Follow us - Ακολουθήστε μας

Εικονικές περιηγήσεις 360°

Our video channels - Τα κανάλια μας

Πρόσφατα σχόλια

Γιώτα σχολίασε στο άρθρο Συνεδρίαση της 21ης Ιανουαρίου 2016
Γνωρίζει κάποιος να μου πει αν ο κ. Φρά...
Θετική η απόφαση της κ. Δημητριάδου να ...
Και τότε μας έδιναν δάνεια για να αγορ...
δεν καταλαβαίνω σχολίασε στο άρθρο Συνεδρίαση της 20ης Φεβρουαρίου 2013
Ο πρόεδρος αναφέρει πως πιλοτικά έβαλ...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Tο kilkisorama.gr χρησιμοποιεί cookies και από την Google

Μάθετε Περισσότερα

Το κατάλαβα