Ναζιστικά σύμβολα σε αμερικανικό video για την Ουκρανία

Ποιοι βρίσκονται πίσω από το video με τη νεαρή Ουκρανή που κάνει το γύρο του διαδικτύου;
Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τα τελευταία 24ωρα το προπαγανδιστικό video που ετοίμασε ο Αμερικανός σκηνοθέτης Ben Moses – γνωστός στο ευρύ κοινό για την ταινία του Καλημέρα Βιετνάμ.

Το video αποτελείται από μια μίνι συνέντευξη μιας νεαρής Ουκρανής που καλεί τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει τους διαδηλωτές απέναντι στην «βάρβαρη», «δικτατορία» της ουκρανικής κυβέρνησης.

Το πρόβλημα στο συγκεκριμένο video είναι ότι στο 0:51 εμφανίζεται και ένας οπαδός του νεοφασιστικού κόμματος Svoboda με το πρώτο σήμα της οργάνωσής του – μια παραλλαγή του ναζιστικού συμβόλου wolfsangel (η φωτογραφεία στην αρχή του άρθρου)

To 2003 το Svoboda αναγκάστηκε να αλλάξει το ναζιστικό έμβλημά του το οποίο συνέχισε να χρησιμοποιεί το στρατιωτικό του σκέλος με τίτλο “Πατριώτες της Ουκρανίας”.

Προφανώς αρκετές από τις κατηγορίες που εξαπολύει η νεαρή Ουκρανή για τον αυταρχισμό και τη διαφθορά της σημερινής κυβέρνησης είναι απόλυτα δικαιολογημένες και εξηγούν το μεγάλο αριθμό των διαδηλωτών στους δρόμους του Κιέβου.

Η παρουσία όμως νεοφασιστικών στοιχείων τα οποία μάλιστα συνεργάζονται ανοιχτά με την Ουάσινγκτον και το Βερολίνο δεν μπορεί να ενισχύεται από δήθεν αμερόληπτα video.

Την επόμενη φορά οι Αμερικανοί σκηνοθέτες θα πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικοί με τα προπαγανδιστικά μηνύματά τους.

Ανανέωση: Μια πιο προσεκτική ματιά στους συνεργάτες του σκηνοθέτη Ben Moses φέρνει στο φως πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την χρηματοδότηση της παραγωγής. Ως εμπνευστής και παραγωγός λοιπόν παρουσιάζεται ο Larry Diamond, ο οποίος έχει εργαστεί για το Hoover Institution, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την Παγκόσμια Τράπεζα  αλλά και το National Endowment for Democracy, το οποίο χρηματοδοτείται από το αμερικανικό Κογκρέσσο.

Περισσότερα όμως για όλα αυτά στο Infowar της επόμενης εβδομάδας…

[Πηγή]

Follow us - Ακολουθήστε μας

Εικονικές περιηγήσεις 360°

Our video channels - Τα κανάλια μας

Πρόσφατα σχόλια

Γιώτα σχολίασε στο άρθρο Συνεδρίαση της 21ης Ιανουαρίου 2016
Γνωρίζει κάποιος να μου πει αν ο κ. Φρά...
Θετική η απόφαση της κ. Δημητριάδου να ...
Και τότε μας έδιναν δάνεια για να αγορ...
δεν καταλαβαίνω σχολίασε στο άρθρο Συνεδρίαση της 20ης Φεβρουαρίου 2013
Ο πρόεδρος αναφέρει πως πιλοτικά έβαλ...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Tο kilkisorama.gr χρησιμοποιεί cookies και από την Google

Μάθετε Περισσότερα

Το κατάλαβα