Η σάτιρα στα χρόνια του μνημονίου είναι δίκαια και την κάνουμε πράξη. – Συνέντευξη του Θύμιου Καλαμούκη

Η Ελληνοφρένεια παίρνει την Κατιούσα, και ο Θύμιος Καλαμούκης απαντά στα ερωτήματά μας. Για τον Κούλη, τα Συριζοτρόλ και την ανάγκη της σάτιρας μες στη σημερινή μαυρίλα. Για τη Λουκά, τον τσολιά και τη διακοπή της τηλεοπτικής Ελληνοφρένειας. Για το χιούμορ του ΚΚΕ, τους συμβιβασμούς που (δεν) έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια και το αν θα υπάρχει Ελληνοφρένεια στο σοσιαλισμό. Ευχαριστούμε το Θύμιο για τις απαντήσεις του και ελπίζουμε να τις απολαύσετε, όσο κι εμείς

-Άντζυ Σαμίου ή Νότης Σφακιανάκης;

-Γωγώ Τσαμπά στα καγκέλια. Λέμε όχι στα ψευτοδιλήμματα.

-Θέλετε να έρθει ο Κούλης;

-Θέλουμε να έρθει ότι θελήσει ο ελληνικός λαός. Εμείς καλά περνάμε με όλους. Είναι άλλωστε βασικοί μας συνεργάτες. Προσφέρουν ανιδιοτελώς στον τόπο και στον λαό. Οπότε τους αγαπάμε και πιστεύουμε σε αυτούς. Αφού έγινε πρωθυπουργός ο ΓΑΠ, αφού έγινε ο Τσίπρας γιατί να μην γίνει και ο Κούλης. Τα μνημόνια χρειάζονται πιστούς υπηρέτες.

-Ποια είναι η πείρα της Ελληνοφρένειας από τα Συριζοτρόλ;

-Διασκεδαστική. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο περνάμε καλά. Με το που θα πούμε κάτι κατά της κυβέρνησης από την εκπομπή, στο επόμενο μισάωρο σκάνε σαν τα σαλιγκάρια μετά την βροχή. Τόσο προβλέψιμοι, τόσο ίδιοι. Αν ισχύει το μεροκάματο των 0,60 προτείνουμε, επειδή είναι χαμηλό να έρθουμε σε μια συνεννόηση. Να τα χώνουμε εμείς συνεχώς στην κυβέρνηση και αυτοί να γράφουν συνεχώς τα δικά τους. Win-win.

-Είναι σεξιστής ο τσολιάς της εκπομπής;

-Με τα κριτήρια βουλευτή του Σύριζα που σηκώνει το χέρι και ψηφίζει κάθε μνημονιακό έγκλημα, ΝΑΙ είναι σεξιστής.

-Ποιος είναι το πουλέν-αγαπημένο πρόσωπο για σάτιρα;

-Ο εκάστοτε πρωθυπουργός. Ο εκάστοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο εκάστοτε βασιλικότερος του βασιλέως υπουργός. Οι εκάστοτε γλείφτες του πρωθυπουργού (τουλάχιστον 5) και πάνω από όλα το τμήμα εκείνο του λαού που καταπίνει αμάσητη όλη την καθεστωτική προπαγάνδα αλλά δηλώνει αυτάρεσκα ότι δεν μασάει.

-Πώς πιάνει τόσο συχνά γραμμή η Λουκά;

-Γιατί ξέρει να επιμένει, σύμφωνα με την λογική των πιθανοτήτων. Σύμφωνα με μεταφυσική εξήγηση, γιατί παίρνει τηλέφωνο στην εκπομπή βοηθώντας την, ο αρχάγγελος Μιχαήλ.

-Πόσων χρονών είναι ο Αποστόλης και ξέρει τα τραγούδια του Ντουνιά;

-Ο Αποστόλης είναι σαν την Ζωζώ, δεν έχει ηλικία. Ξέρει τραγούδια, ιστορίες, μύθους και σκηνικά ακόμη και αν δεν τα έχει ζήσει. Επίσης ξέρει ιστορίες που θα συμβούν στο μέλλον. Η επικοινωνία με την Λουκά τον έχει βοηθήσει σε αυτό.

-Είναι εύκολη η σάτιρα με τόση μαυρίλα γύρω μας;

-Είναι αναγκαία η σάτιρα με τόση μαυρίλα γύρω μας. Ίσως πιο αναγκαία από ποτέ. Είναι οξυγόνο, διέξοδος, εκτόνωση. Για να παραφράσουμε ένα ρητό ενός μεγάλου σύγχρονου έλληνα. Η σάτιρα στα χρόνια του μνημονίου είναι δίκαια και την κάνουμε πράξη.

-Τι συμβιβασμούς έχετε αναγκαστεί να κάνετε;

-Μια κλισέ απάντηση θα ήταν ότι δεν έχουμε κάνει συμβιβασμούς. Είμαστε ασυμβίβαστοι. Μια πιο μετρημένη απάντηση θα ζητούσε πρώτα να ορίσουμε τι εννοούμε όταν λέμε «συμβιβασμούς». Οπότε η συζήτηση θα έπαιρνε ώρα. Παρόλα αυτά να πούμε ότι ξέραμε και ξέρουμε ότι δουλεύουμε σε μέσα ενημέρωσης που ανήκουν σε ιδιώτες με επιχειρηματικά συμφέροντα και συμφέροντα γενικώς. Αυτό από μόνο του ορίζει ένα πλαίσιο δράσης. Το καλό με εμάς είναι ότι η δουλειά μας είναι κάθε μέρα εκτεθειμένη. Όπως και οι απόψεις μας. Μπορεί ο καθένας να κρίνει αν έχουμε αλλάξει, αν έχουμε μετριάσει την ένταση ή αν φιλτράρουμε αυτά που πιστεύουμε, τα τελευταία 20 χρόνια.

-Ποιος ωφελήθηκε από τη διακοπή της τηλεοπτικής Ελληνοφρένειας;

-Όσοι κυβερνούν και όσοι πρόκειται να κυβερνήσουν.

-Δε θα ήταν ωραίο άλλοθι για την ΕΡΤ η Ελληνοφρένεια;

-Ρωτάτε σαν να θεωρείται ότι η ΕΡΤ έχει ανάγκη ενός άλλοθι! Δεν το πιστεύουμε αυτό. Είναι ένα αντικειμενικό κανάλι, χωρίς δεσμεύσεις και κυβερνητικά βαρίδια. Επίσης έχουμε συνηθίσει να είμαστε το άλλοθι της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

-Ο τσολιάς θα κατέβαινε την Κυριακή στο Σύνταγμα με τους άλλους τσολιάδες-Μακεδονομάχους; Και τι θα έλεγε στο Μίκη;

-Ο Τσολιάς δεν κατέβηκε στο Σύνταγμα, ούτε θα συμμετέχει ποτέ σε εθνικιστικοπατριωτικούς χυλούς αυτού του είδους. Δεν θα κατέβαινε ποτέ να διαδηλώσει με φασίστες, ή με κόσμο που θα ανεχόταν δίπλα του, τους φασίστες. Δεν έχει ανάγκη να φωνάξει ότι η ψυχή του είναι ελληνική και δεν θεωρεί αδέρφια του όλους αυτούς που ήταν εκεί. Στο σύνταγμα ο τσολιάς κατεβαίνει για ουσιαστικά θέματα, όχι για φούσκες. Για τον Μίκη σας παραπέμπουμε σε σχετικό μας κείμενο που κυκλοφορεί ήδη.

-Έχει χιούμορ το ΚΚΕ;

Με το σκεπτικό ότι έχει σταθερές τεκμηριωμένες απόψεις, επεξεργασμένες πολιτικές θέσεις σε μια χώρα μπάχαλο, ναι έχει χιούμορ. Με το σκεπτικό ότι παραμένει συνεπές σε αυτά που λέει σε μια χώρα και έναν λαό φτερό στον άνεμο, ναι έχει χιούμορ. Με το σκεπτικό ότι αρνήθηκε τις κυβερνητικές καρέκλες το 2012 χάνοντας το 50% της εκλογικής του δύναμης μέσα σε έναν μήνα, όταν όλα γίνονται για την καρέκλα, ναι έχει χιούμορ. Με το σκεπτικό ότι ποντάρει στην συμμετοχή του ελληνικού λαού για μια άλλη κοινωνία, ναι έχει χιούμορ. Πέρα από αυτά πολλοί άνθρωποι του ΚΚΕ έχουν χιούμορ και καλό θα είναι να μην φοβούνται να το βγάλουν παραέξω.

-Στο σοσιαλισμό θα υπάρχει Ελληνοφρένεια;

Όσο υπάρχει σοσιαλισμός στην σημερινή ελληνοφρένεια.

Πηγή

Δεκεμβρίου 06, 2018

Οι λόγοι για να γουστάρεις τον Αντετοκούνμπο δεν είναι μπασκετικοί

Οι λόγοι για να γουστάρει κανείς τον Αντετοκούνμπο δεν…
Νοεμβρίου 29, 2018

Προς μαθητές: Αλήθειες και ψέμματα για το «Μακεδονικό»

του Νίκου Μπογιόπουλου facebook.com/mpogiopoulos Η πολιτική…
Νοεμβρίου 21, 2018

Κύριε πρωθυπουργέ, πηγαίνετε στη Μόρια με τη φανέλα του Γιάννη

Ο Θάνος Σαρρής γράφει για την συμβολική φωτογραφία του…
Μαΐου 29, 2018

Γιατί γίνονται οι πόλεμοι – Εγώ, Εσύ, Εμείς, τι κάνουμε;

Γράφει οΓιάν­νης Βε­ντού­ρας// Πριν λίγες μέρες έφτασε στα…
Φεβρουαρίου 05, 2018

Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη, του Θύμιου Καλαμούκη (Audio)

(απόσπασμα από τη ρ/φ Ελληνοφρένεια της 5ης…

Πρόσφατες Αγγελίες

  • Ενοικιάζεται Δυάρι 50τ.μ. στις ΛιβανάτεςΕνοικιάζεται Δυάρι...Κατηγορία: Ενοικιάσεις Διαμερισμάτων-ΚατοικιώνΔημιουργήθηκε: 14 Ιουν 2017Περιγραφή: Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στις Λιβανάτες Χώροι (δείτε 12 φωτογραφίες από τους χώρους κάνοντας κλικ εδώ): 1. Σαλόνι-κουζίνα 2. Υπνοδωμάτιο 3. Τουαλέτα
  • Τύμπανο συλλεκτικό 12'' με πόδιαΤύμπανο συλλεκτικό 12''...Κατηγορία: Μουσικά όργαναΔημιουργήθηκε: 23 Ιαν 2017Περιγραφή: Τύμπανο συλλεκτικό 12'' με πόδια πωλείται. Είναι άψογο, καλοδιατηρημένο και κουρδίζετε πανεύκολα. Κινητό: 6981654890
  • Τραπέζι κρουστών 46x31(μεγάλο)Τραπέζι κρουστών...Κατηγορία: Μουσικά όργαναΔημιουργήθηκε: 23 Ιαν 2017Περιγραφή: Τραπέζι για κρουστά 46x31 πωλείται Έχει πιαστράκια στο μπροστινό μέρος για να τοποθετούνται και 6 επιπλέον κρουστά. Κινητό: 6981654890
  • Gong Sheet 24x20Gong Sheet 24x20Κατηγορία: Μουσικά όργαναΔημιουργήθηκε: 23 Ιαν 2017Περιγραφή: Gong Sheet 24x20 Zildjian πωλείται. Είναι αμεταχείριστο, έχει άψογο ήχο και χρησιμοποιείται σαν εφέ σε όλα τα είδη μουσικής. Κινητό: 6981654890
  • Body WorksBody WorksΚατηγορία: Όργανα γυμναστικήςΔημιουργήθηκε: 12 Σεπ 2016Περιγραφή: Πωλούνται τα παρακάτω Επαγγελματικά όργανα γυμναστικής: 01. Οριζόντια πρέσα στήθους, ώμων02. Lat Pulldown (Πλάτης)03. Pulley Machine (κωπηλατική)04. Abdominal Machine (Πρέσα κοιλιακών)05. Leg Extension (Τετρακέφαλων μηριαίων)06. Leg Curling (Δικέφαλων μη ...
    Δείτε περισσότερα...
  • Δείτε περισσότερες καταχωρήσεις...

Follow us - Ακολουθήστε μας

Εικονικές περιηγήσεις 360°

Our video channels - Τα κανάλια μας

Πρόσφατα σχόλια

Γιώτα σχολίασε στο άρθρο Συνεδρίαση της 21ης Ιανουαρίου 2016
Γνωρίζει κάποιος να μου πει αν ο κ. Φρά...
Θετική η απόφαση της κ. Δημητριάδου να ...
Και τότε μας έδιναν δάνεια για να αγορ...
δεν καταλαβαίνω σχολίασε στο άρθρο Συνεδρίαση της 20ης Φεβρουαρίου 2013
Ο πρόεδρος αναφέρει πως πιλοτικά έβαλ...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Tο kilkisorama.gr χρησιμοποιεί cookies και από την Google

Μάθετε Περισσότερα

Το κατάλαβα