Επιπτώσεις στο Περιβάλλον από την εξόρυξη μεταλλευμάτων

 Η ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2011 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου - Δήμου Παιονίας.
Διοργάνωση: Οικοκοινωνική Δράση Κιλκίς, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κιλκίς, Ορειβατικός Σύλλογος Περιηγητών Γουμένισσας, Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Βάθης «Η ΔΡΥΣ», Πολιτιστικός Σύλλογος Γερακαριού.

   • Δημόσιος Μεταλλευτικός Χώρος Πολύκαστρου – Σκρα (μικτά θειούχα) και Μαύρου Δέντρου (μολυβδαίνιο)
   • Δημόσιος Μεταλλευτικός Χώρος Βάθης – Γερακαρίου και Ποντοκερασιάς (χρυσός-χαλκός)

Σημείωση: Οι αριθμοί εντός των παρενθέσεων  π.χ. (1.35.45) δηλώνουν την χρονική στιγμή που ξεκινά ο ομιλητής ή η συζήτηση στο βίντεο (1=ώρα.35=λεπτό.45=δευτερόλεπτο)

(0:04:20) Δημητριάδης Σαράντης, ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας Α.Π.Θ.
(0:19:00) Δρ.Γεώργιος Τριανταφυλλίδης, Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός,  λέκτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.
(0:37:20) Ζάγκας Θεοχάρης, καθηγητής Δασολογίας – Φυσικών Πόρων Α.Π.Θ.
(0:55:00) Παπαγεωργίου Τόλης,  Πολιτικός Μηχανικός
(1:22:30) Ερωτήσεις κοινού


Επιπτώσεις στο Περιβάλλον από την εξόρυξη... από OramaVision

Copyright ORAMA ® 2013 All rights reserved.

Σχόλια (4)

  1. Κώστας Π.

Προς ξυπνητούς: Ο κόσμος δε κοιμάται όρθιος. Απλά του έμαθαν να μην ενδιαφέρετε για να αλωνίζουν αυτοί.Προς οξύθυμους: Απ’ ότι φαίνετε θα υπάρξει σύμπνοια. Ο δήμαρχος 'τα μάζεψε' και πιθανότατα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα αποσύρει το...

Προς ξυπνητούς: Ο κόσμος δε κοιμάται όρθιος. Απλά του έμαθαν να μην ενδιαφέρετε για να αλωνίζουν αυτοί.Προς οξύθυμους: Απ’ ότι φαίνετε θα υπάρξει σύμπνοια. Ο δήμαρχος 'τα μάζεψε' και πιθανότατα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα αποσύρει το ψήφισμα που σκεφτόταν να καταθέσει και θα παρθεί κάποια θετική απόφαση επί του θέματος. Οπότε χαλαρώστε οι οξύθυμοι και ακούστε κανένα τραγουδάκι.

Διάβασε περισσότερα
  Συνημμένα
  1. Γιώργος Γουμένισσα

Κώστα Π.Καλό είναι να μη εφησυχάζουμε λόγω της διαφαινόμενης, όπως λες, σύμπνοιας. Εγώ σε πολιτικούς δεν έχω εμπιστοσύνη. Εξάλλου οι εταιρίες και αυτοί που τις έχουν, όπως ανέφεραν και οι ομιλητές, είναι αδίστακτοι.

  Συνημμένα
  1. Κώστας Π.

Κώστα Π.Καλό είναι να μη εφησυχάζουμε λόγω της διαφαινόμενης, όπως λες, σύμπνοιας.
Δε μίλησα για εφησυχασμό. Αυτό που είπα είναι να χαλαρώσουνε κάποιοι και ότι δε θέλω ήρωες. Έγινε μια αρχή. Έγινε πρόταση από τον κύριο που πήρε το λόγο στο...

Κώστα Π.Καλό είναι να μη εφησυχάζουμε λόγω της διαφαινόμενης, όπως λες, σύμπνοιας.
Δε μίλησα για εφησυχασμό. Αυτό που είπα είναι να χαλαρώσουνε κάποιοι και ότι δε θέλω ήρωες. Έγινε μια αρχή. Έγινε πρόταση από τον κύριο που πήρε το λόγο στο 1:33:00 του βίντεο να γίνει επιτροπή από αιρετούς, φορείς και κατοίκους και την επανέλαβε και ο κ. Δραγανίδης στο 1:56:00. Στο 1:56:20 και ενώ έχει δοθεί ο λόγος στον κ. Δραγανίδη , αυθαίρετα κάποιος παίρνει το λόγο και θέλει να ενημερώσει τον κόσμο για κάτι. Στο 2:08:00 λαμβάνει πάλι το λόγο, χωρίς να του το δώσει κάποιος, για να μας πει ότι υπάρχει ένα μέτωπο αγώνα και μεταξύ άλλων θέλει να δεσμευτούν οι κύριοι (στους αιρετούς αναφέρετε απ’ ότι κατάλαβα) να τους ακολουθήσουν στην Χαλκιδική για να δουν αν αυτά που είπαν οι ομιλητές είναι αλήθεια γιατί αυτός δε τους πιστεύει. Ο κ. Ζαφειρούδης του απαντά:δεν είναι άσχημη ιδέα. Εγώ λέω ακούστε κάποιοι το παραπάνω τραγούδι.

Διάβασε περισσότερα
  Συνημμένα
  1. Νίκος Γ.

Από τη μέση του 6ου βίντεο του ντοκιμαντέρ και μετά αναφέρει για το στρατιωτικό νόμο που είπε ο κ. Παπαγεωργίου.Παρέλαση κάνουν και οι εθνοσωτήρες Ρέππας, Πετσάλνικος, Διαμαντοπούλου,Πολυζωγόπουλος κ.λ.π. Οι άνθρωποι έχουν δώσει επανειλημμένα...

Από τη μέση του 6ου βίντεο του ντοκιμαντέρ και μετά αναφέρει για το στρατιωτικό νόμο που είπε ο κ. Παπαγεωργίου.Παρέλαση κάνουν και οι εθνοσωτήρες Ρέππας, Πετσάλνικος, Διαμαντοπούλου,Πολυζωγόπουλος κ.λ.π. Οι άνθρωποι έχουν δώσει επανειλημμένα εξετάσεις τις οποίες έχουν περάσει με άριστα και γιαυτό βρίσκονται τόσα χρόνια στα πράγματα.

Διάβασε περισσότερα
  Συνημμένα
Δεν δημοσιεύτηκε κάποιο σχόλιο έως τώρα

Υποβαλετε τα σχολια σας

Ανάρτηση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα

Follow us - Ακολουθήστε μας

Εικονικές περιηγήσεις 360°

Our video channels - Τα κανάλια μας

Πρόσφατα σχόλια

Γιώτα σχολίασε στο άρθρο Συνεδρίαση της 21ης Ιανουαρίου 2016
Γνωρίζει κάποιος να μου πει αν ο κ. Φρά...
Θετική η απόφαση της κ. Δημητριάδου να ...
Και τότε μας έδιναν δάνεια για να αγορ...
δεν καταλαβαίνω σχολίασε στο άρθρο Συνεδρίαση της 20ης Φεβρουαρίου 2013
Ο πρόεδρος αναφέρει πως πιλοτικά έβαλ...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Tο kilkisorama.gr χρησιμοποιεί cookies και από την Google

Μάθετε Περισσότερα

Το κατάλαβα